Skaffa en riktigt bra LinkedIn profil och det kommer hjälpa dig att hitta det jobbet du vill ha. Se till att du tar kommandot över ditt jobbsökande och skapa kontakter med företag och personer som tar dig mot jobbet!

Har du en intressant profil på Linkedin – då kan du bli kontaktad av en rekryterare.

Men en majoritet av alla användare sållas automatiskt bort: – Dom har fel innehåll i sina profiler, säger Mats Kullenberg, vd på rekryteringsbyrån Dreamwork.

Över 2,5 miljoner svenskar finns på det professionella nätverket Linkedin. Det har blivit en guldgruva för rekryterare.

Så blir du en vinnare på Linkedin

Stäng aktivitetsflödet

Innan du börjar uppdatera din sida ska du stänga av ditt aktivitetsflöde. Annars kommer dina följare kunna se i realtid alla ändringar som du gör och det kan sända ut fel budskap, som att du bytt jobb, när du egentligen bara ändrat din jobbeskrivning.

Skriv på svenska

99,9 procent av alla rekryterare som söker efter dig är svenska och söker efter dig på svenska. Trots detta skriver de flesta på engelska. Skippa det. Skriv på svenska i ditt cv och personliga brev, om du vill bli sökmotorsoptimerad.

Använd nyckelord

Till din headline, rubrik, för att underlätta för andra att hitta dig genom sökfunktionen. Skriv vad din roll är, vem du vill hjälpa och stick ut ur mängden.

Anpassa din offentliga profils URL

För att underlätta för andra att hitta dig, exempelvis via google. http://www.linkedin.com/in/dittnamn

Skriv en sammanfattning

Genom att göra det är chansen tio gånger större att folk går in och tittar på din profil. Låt tio procent av innehållet bestå av nyckelord som du vill förknippas med i en sökning. Skriv i jag-form. Exempelivs ”Jag har ett stort intresse av..”

Välj rätt bild

Välj en nytagen, proffsig bild på LinkedIn och ditt CV där man ser hur du ser ut. Ta inte en bild med barnen framför en palm i Thailand eller från en soldränkt uteservering i Italienska alperna med skidglasögon. Och le på bilden.

Sammanfatta dina egenskaper

Det viktiga är vad du har gjort och inte var. Fokusera på vad du gjort och inte på alla företag du jobbat för i ditt cv. Du kan också skippa gamla utbildningar som till exempel den där excelkursen från 1989.

Sammanfatta din roll, viktiga insatser och kunskaper

Undvik att stapla upp det som i ett cv. Berätta vad företaget gör, din roll, något coolt du gjort och dina styrkor. Använd även titeln i löptexten så ökar du sökbarheten för rekryterare och andra intresserade.

Gör din profil mer minnesvärd

Lägg in och länka till bilder och videoklipp som är aktuella för dig och ditt yrke.

Arbeta med referenser

Lista minst tio kärnkompetenser så att andra kan stödja/ bekräfta dina kunskaper. Återgälda tjänsten till andra genom att stödja dem tillbaka. Att du kan Microsoft office-paketet eller svenska förväntas de flesta bemästra. Välj istället något som tillför värde och skapar nyfikenhet.

Tag gärna med förtroendeuppdrag

Men också pro-bono-arbete. Att vara en god samhällsmedborgare är allt viktigare för företag.

Var personlig

Din personlighet måste återspeglas CVt, så var inte rädd att vara dig själv.

Läs hela artikeln här…